Nieuws

Nieuwsblad Heiloo: Nationale padeltop van de partij in Heiloo

Nationale padeltop van de partij in Heiloo

Sport  do 15 aug, 12:45

HEILOO - Maar liefst zes spelers uit de nationale padeltop op de baan. Een overzichtelijk terrein waar iedereen ontspannen zittend de wedstrijden kan volgen. En vooral een gemoedelijke sfeer met louter lachende mensen en prima verzorgde hapjes en drankjes. Plus mooie wedstrijden van alle niveaus. Het zijn de voornaamste ingrediënten van het ‘Eiland de Wild Spanish Nights Padel P500 Open’.


Padel neemt nog steeds een hoge vlucht, zéker in Heiloo. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Het is een mondvol, maar dan heb je ook wat. Het aansprekende padeltoernooi begon zaterdag 10 augustus bij TPC Heiloo op sportpark De Dors in Heiloo en duurt tot en met zondag 18 augustus. Een aanrader voor iedereen die van balsport houdt, maar zéker ook de moeite van een bezoekje waard voor degenen die eigenlijk nog niet veel weten van padel. Afgaand op het enthousiasme van de organisatie ben je gewoon verkocht, als je het eenmaal met eigen ogen hebt gezien. Dan wil je zelf ook padel proberen.

Daags ervoor stond oud-profvoetballer Ronald de Boer nog tot halfelf ’s avonds op de baan. Alle deelnemers gaan geregeld op de foto, dus het bewijs wordt gelijk geleverd op het schermpje van de smartphone van Linda Menkhorst. Zij is qua organisatie, netwerken en aanverwante zaken de rechterhand van toernooileider Aaik Oosters. Samen met drie collega’s vormen zij de toernooicommissie. Voordat de wedstrijden later op de middag weer losbarsten, vertellen de twee vol bezieling wat padel en zo’n toernooi nou zo mooi maakt.

Zes toptienspelers

“Het is redelijk uniek dat hier zes man uit de toptien van Nederland staat te spelen, want normaliter zijn zij alleen van de partij op buitenlandse toernooien”, vertelt Aaik. “De P500 in onze toernooinaam staat voor de 500 punten die deelnemers kunnen vergaren voor de nationale ranking. Hooguit circa tien verenigingen in Nederland mogen een dergelijk toernooi organiseren. Dat wij daarbij zitten, is mede te danken aan voortdurend hard netwerken en organiseren om alles perfect op poten te zetten.”

Dat is voor dit jaar weer prima gelukt zo blijkt, want dagelijks lopen alleen maar lachende gezichten rond op het complex van TPC Heiloo volgens Linda. “Het is fijn om regelmatig te mogen horen dat dit een van de leukste en best georganiseerde padeltoernooien in het land is. Dat weten we vooral ook te realiseren met een superenthousiaste club mensen, waaronder circa twintig vrijwilligers. Bovendien vormt onze groundsman Dirk Moot een belangrijke schakel in het team, door dagelijks voor de allerbeste banen te zorgen. Verder zorgt een toegewijd food-team in samenwerking met de horeca dat het ook de innerlijke mens aan niks ontbreekt.”

Voor elk niveau

Padel, de balsport die nogal lijkt op tennis maar voor veel meer mensen stukken toegankelijker is. Een nog redelijk nieuwe sport, die in ons land sinds de coronatijd een enorme vlucht heeft genomen. “Tijdens die periode was het naast wandelen en fietsen een van de weinige activiteiten die mensen nog konden ondernemen, dus padel won toen aanzienlijk aan populariteit”, weet Aaik. “Je hoeft niet per se uit te blinken in een balsport als tennis of voetbal, om het snel in de vingers te krijgen. Bovendien valt met padel op elk niveau in te stappen. Alle categorieën zijn dan ook op ons toernooi vertegenwoordigd, wat duidelijk wordt gewaardeerd.”

Tribunes

Het toernooi bij TPC Heiloo wordt met de dag mooier en spannender, gezien ook de vele aanwezigen op het complex. “Vorig jaar hadden we al zo’n 500 deelnemers en het zijn er nu al 560”, vervolgt Linda. “Voor de finales van komend weekeinde hebben we zelfs tribunes geregeld, want dat belooft een mooi spektakel te worden…”

De laatste weetjes en beelden gaan regelmatig rond op de bekende socials en dagelijks verschijnen alle scores op de live-streams. Daarbij gaan deelnemers voordat zij de baan betreden op de foto. Er wordt duidelijk niks aan het toeval overgelaten, daar aan De Dors in Heiloo.

Loterij voor diabetes

Om halftien zaterdagochtend beginnen de hoogste categorieën aan hun partijen, wat tot in de avonduren doorgaat. Na de allerlaatste wedstrijd vindt die avond een spectaculaire loterij voor het goede doel plaats, te weten het Diabetesfonds. “Eiland de Wild Keukens is altijd zeer sociaal-maatschappelijk betrokken, dus onder de noemer DIABEAT!T is er de nodige aandacht voor”, vertelt Aaik. “Diabetes zit ook in mijn familie en mijn broer wiens partner diabetes heeft, traint momenteel keihard voor de befaamde Ironman-triatlon die hij volgende maand in Italië. Er zijn zelfs geregeld topsporters bij wie zich diabetes voordoet, dus het kan echt iedereen overkomen.”

Dit weekeinde nog drie dagen ‘Eiland de Wild Spanish Nights Padel P500 Open’, met vrijdagavond een gezellige barbecue gevolgd door een zinderend finaleweekend. Informatie: www.tpcheiloo.nl.

« Terug

» Nieuws archief