Nieuws

NOC*NSF waardeert initiatief TC Heiloo United met stimuleringssubsidie

Het NOC*NSF heeft TC Heiloo United een stimuleringssubsidie toegekend vanwege het project om GGZ-cliënten te laten tennissen bij onze vereniging.
De subsidie zal worden gebruikt om het succesvolle project een vervolg te geven en om het tennissen door de GGZ-cliënten uiteindelijk een vaste plek te geven. 

Naast gezellig tennissen en bewegen is het doel van het project om cliënten van GGZ te helpen in hun re-integratie in de maatschappij.

Het initiatief wordt begeleid vanuit GGZ en door Buurtsportcoach Pascale de Hoogh, die ook stagiaires inzet op het project. Wekelijks komt een groep cliënten tennissen bij TCHU. Als wederdienst voert GGZ klussen uit op het tennispark van TC Heiloo United. Zo is dit voorjaar Hedera aangeplant over de hele zuidkant van het park en zijn snoeiwerkzaamheden verricht.

Vanuit de vereniging zijn de ervaringen tot dusver bijzonder positief. Het is mooi om te zien hoe het tennissen binnen een reguliere tennisvereniging kan worden ingezet als middel om stappen te zetten tot re-integratie. De deelnemers hebben een psychiatrische beperking maar functioneren in de maatschappij en daar maakt tennissen ook deel van uit.

De deelnemers zijn bijzonder enthousiast en hebben afgelopen seizoen behoorlijke vorderingen laten zien op tennisgebied.  

OPROEP: Om ook dit seizoen op tennisgebied vorderingen te maken zijn we nog op zoek naar 1 of meer leden van onze vereniging die willen helpen om de deelnemers tennisvaardigheden bij te brengen. We denken daarbij aan seniorenleden die behoorlijk kunnen tennissen, die het leuk (en leerzaam!) vinden om met de groep te werken en die op dinsdagmiddag tijd heeft/hebben. Er is ruimte voor een (vrijwilligers)vergoeding.

Voor vragen of aanmeldingen kun je contact opnemen met Ton Verberne , ton.verberne@gmail.com

« Terug

» Nieuws archief