Nieuws

Nieuwjaarstoespraak

Op een goed bezette nieuwjaarsbijeenkomst zijn op 6 januari het jubileumlogen en de clubapp gepresenteerd. Een mooi begin van het jubileumjaar.

Voor wie de nieuwjaarstoespraak gemist heeft, hierbij nog de originele tekst. 

Beste leden van TC Heiloo United, buren en  collega sportverenigingen,

Welkom bij de nieuwjaarsbijeenkomst van TC Heiloo United. We zijn er vroeg bij, maar we willen er een mooi jaar van maken en wat mooi is, dan kan niet lang genoeg duren.

Een jaar geleden begon Chris van Halderen op deze plek zijn nieuwjaarstoespraak  met de woorden: ‘Dit is de laatste keer dat ik de nieuwjaarsspeech houd’.  Dat zal ik nu niet zeggen, maar ook in geval van Chris kwam de uitspraak als een verrassing.  Dat was ook precies de bedoeling van Chris. Nadat iedereen het een beetje verwerkt had, voegde hij er aan toe dat het tijd werd voor  een aantal nieuwe gezichten in de bestuurskamer. Om zijn oproep aantrekkelijk te maken gaf Chris er bij aan dat de club er goed voor stond en dat het het een leuke klus was.

Inmiddels zijn we een jaar verder en we mogen stellen dat de oproep van Chris uiteindelijk effect heeft gehad. Een aantal nieuwe bestuursleden heeft zich aangediend en gesteund door een aantal zeer ervaren bestuursleden zijn we enthousiast aan de klus begonnen.

Het eerste jaar was vooral een jaar van ontdekken. Ik had niet kunnen vermoeden wat er allemaal moet  gebeuren om het mogelijk te maken dat wij onbezorgd kunnen tennissen.  We mogen ons als vereniging gelukkig prijzen met een groot aantal vrijwilligers die bergen werk verzetten. Enthousiaste jonge commissieleden, maar ook vrijwilligers die soms al tientallen jaren  actief zijn voor deze vereniging en haar voorgangers.

Deze oude rotten hebben mij er van proberen te overtuigen dat het traditie is dat de voorzitter bij TCHU theater maakt van de nieuwjaarstoespraak. Hierin moet ik jullie helaas teleurstellen. Als ik dit zou doen, dan moeten we vrezen voor de opkomst van volgende nieuwjaarsrecepties. Van mijn kant dus vanavond geen cabaret of zoiets. Symbolisch voor onze insteek als bestuur, zal ik zo nu en dan wel hulp inroepen van een aantal vrijwilligers.

In de uitnodiging hebben we aangekondigd dat 2017 voor TC Heiloo United een bijzonder jaar wordt. Dit jaar is het 10 jaar geleden dat TC Heiloo United werd opgericht. Een nieuwe club die voortbouwde op de rijke historie van haar voorgangers. We willen dit jubileumjaar zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan en we willen ons ook niet beperken tot een feestavond of een feestweekend.  We willen het hele jaar in het teken laten staan van dit jubileum.

De vele activiteiten die we normaal al op de kalender hebben staan zullen een extra feestelijk tintje krijgen en er zullen ook extra activiteiten worden georganiseerd. En er staat nogal wat op de activiteitenkalender.

Een aantal activiteiten waar ik persoonlijk heel erg blij mee ben zijn sjoemelavonden voor de jeugd die weer nieuw leven zijn ingeblazen, de tennisdag die wordt georganiseerd door de stichting gehandicaptensport Heiloo en waar de commissie van het Eiland de Wild toernooi een bijdrage aan levert, het  tenniskamp dat dit jaar weer wordt georganiseerd voor de jeugd van TCHU, maar b.v. ook de tennisclinics voor de sportklassen van het PCC die dit voorjaar worden verzorgd bij TCHU.

Om er voor te zorgen dat iedereen die het park op komt, wordt herinnerd aan het jubileum, heeft Marc Wolterbeek ons logo in een jubileum jas gehesen. Vol trots presenteren we jullie vanavond het bord dat dit jaar de entree van ons park zal sieren.

Degene die mij er als eerste op wees dat we dit  jaar een jubileum te vieren hadden, was Jos van der Voort.  Als iemand betrokken is bij TC Heiloo United, dan is Jos het wel. Letterlijk en figuurlijk woont Jos bijna op dit park. Zijn betrokkenheid spreekt wel uit het feit dat hij zelfs op zijn verjaardag hier in de weer is  om samen met Vivian, Trees alles in goede banen te leiden.

Jos, als blijk van waardering voor wat jij en eigenlijk jullie doen voor de club hierbij een  kleine attentie zodat je samen met Trees de gemiste verjaardag nog een keer kunt inhalen.

Als Bestuur willen we dit jubileumjaar aangrijpen om TC Heiloo United nog meer tot een bruisende vereniging te maken die in alle opzichte een gezonde toekomst tegemoet gaat.

Als eerste maken we werk van de banen. Samen met de Stichting Beheer Tennipark Heiloo is de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan naar de staat van de banen. Door het goede onderhoud liggen die er perfect bij, maar om niet voor verrassingen te komen staan zijn we al bezig te bekijken wat te doen als vervanging noodzakelijk blijkt. Alle opties staan daarbij open . Hier komt veel bij kijken, maar gelukkig beschikken we binnen stichting en vereniging over een schat aan ervaring en kennis op dit gebied.

Het verenigingsgevoel is een tweede speerpunt. Een commissie is bezig concrete plannen uit te werken die gaan bijdragen aan een nog meer bruisende vereniging. Onder het motto ‘Thuis bij TCHU’ willen we TC Heiloo United maken tot een vereniging waar iedereen graag deel van uitmaakt.  En we hebben goud in handen: waar vind je nu zo’n prachtig tennispark waar je het hele jaar kunt tennissen, met een kantine waar je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht kunt voor de beste koffie van Noord-Holland en met zoveel enthousiaste vrijwilligers in de commissies.

We mogen daar best trotser op zijn en dat ook uitspreken. Daarmee kom ik dan meteen bij het derde speerpunt: het verbeteren van de communicatie. We hebben al wat voorzichtige stappen gezet , b.v. met de maandelijkse nieuwsbrief, maar we weten ook dat het nog beter kan.  Meteen aan het begin van dit nieuwe jaar hebben we op dit vlak al bijzonder nieuws: vanavond lanceren we de TC Heiloo United club App.

Jeugdcommissielid Aaik Oosters heeft hier werk  van gemaakt en kan ons nu vertellen wat we nu al met de App kunnen en waar het naartoe gaat.......

Met deze aankondiging sluit ik de nieuwjaarsspeech nieuwe stijl graag af. Voordat ik jullie uitnodig om je ook vanavond al thuis te voelen bij TCHU en op onze kosten je drankjes te bestellen wil ik Sofie en Hugo vragen ons ook het bord te tonen dat we bij de uitgang gaan ophangen.

 Ik wens jullie een sportief, gezond en gelukkig 2017!

« Terug

» Nieuws archief